dimecres, 26 de juliol del 2017

SORTIDA A LES MINES DE SAL DE CARDONA

Foto de Danilo Galeas

Foto de Danilo Galeas
Cinc membres de l’AFA (Miquel Casals, Ferran Jordan, Juanchi Pegoraro, Joan Gorro i Danilo Galeas) varen visitar el passat 10 de juliol les mines de sal de Cardona per fer-hi un reportatge fotogràfic encarregat pel Museu d’Arenys. Les 20 millors fotografies realitzades s’exposaran el mes de novembre a la sala de les bótes del C.C.Calisay i han de servir per complementar l’exposició Al puntde la sal que el Museu està mostrant en aquests moments, i fins el 17 de desembre, en la seva sala temporal d’exposicions.


Foto de Miquel Casals

Foto de Joan Gorro

L’objectiu és donar a conèixer la importància d’aquest mineral per la l’evolució de la humanitat. La sal ha format paisatges tant característics com la muntanya de sal de Cardona, un diapir únic a Europa o el Mar Mort i encara avui en dia genera una important activitat econòmica a través de l'explotació de salines o la mineria per a l'obtenció de potassa. Però a més, al llarg de la història, la sal ha estat fonamental per al desenvolupament de la humanitat, ja que era necessari per a la conservació dels aliments. La sal ha estat l'origen d'imperis com el venecià i de moviments reivindicatius com "la Marxa de la Sal" de Mahatma Gandhi l'any 1930.


Foto de Juanchi Pegoraro

Foto de Ferran Jordan
Per tancat tot aquest treball sobre la sal el Museu està preparant també una publicació sobre els paisatges salins, i per això demana la vostra participació. Tothom que tingui imatges d’un paisatge de sal de qualsevol indret del món pot enviar-la a l’adreça museu@arenysdemar.cat i podrà ser una de les imatges escollides per formar part del llibre. Cal enviar els arxius amb el nom de l’autor i el lloc on es va fer la foto: nomautor.indret.jpg.


Foto de Danilo Galeas

1 comentari: