dijous, 15 de maig del 2014

LA HISTÒRIA DE LA PRIMERA AFA A LA XARXA

Primera revista de l'AFA - Novembre de 1948 

L’Agrupació Fotogràfica d’Arenys de Mar està d’enhorabona. La Diputació de Barcelona, amb la complicitat de la Biblioteca Pare Fidel Fita i l’autorització de l’Ajuntament d’Arenys de Mar, ha escanejat i posat a la xarxa tota la col·lecció de revistes que va editar la primera AFA, la que va funcionar del 1948 al 1953. En cadascuna d’aquestes revistes, que s’editaven cada mes, es pot veure la gran activitat que es va dur a terme durant la curta vida de l’Agrupació i ens explica quins són els nostres orígens. Podeu trobar-les totes i cadascuna en aquest enllaç (cliqueu sobre la imatge i us apareixerà un índex amb totes les revistes).
La Diputació de Barcelona ha engegat aquest interessant dipòsit digital, anomenat Trencadís, que té com objectius promoure i difondre la cultura local i preservar i  facilitar l'accés a aquelles col·leccions úniques i valuoses de les biblioteques de la Xarxa.
En el cas d’Arenys de Mar, a més a més de les revistes de l’AFA, també podem trobar-hi l’Antorcha d’Acció Catòlica; l’Oreig del Centre Catalanista Republicà, Pedra de Toc, El Salobre... entre d’altres.  Podeu veure totes les publicacions en aquest enllaç.

En nom de l’Agrupació Fotogràfica d’Arenys de Mar moltes gràcies per aquesta bona feina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada